De gele courgette is de ster van deze zomersoep. Net als broccoli zit deze groente vol met vitamines en mineralen, dubbel gezond dus! Ontpop je tot een echte chef en maak mooie linten van de courgette voor in de soep. Dit ziet er niet alleen kleurrijk uit, het zorgt ook voor structuur. Naast de soep serveer je ciabatta, dat in Italië 'slof' genoemd wordt vanwege de platte en ovale vorm.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Kruimige aardappelen
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Gele courgette
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Olijvenciabatta
(Bevat Gluten)
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd of schaaf de gele courgette in 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en het gekookte water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het olijvenbrood 6 – 8 minuten in de oven
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche, de gele courgettelinten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het olijvenbrood.