.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Knoflookteen
70 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Broccolirijst
100 gram
Kipfilethaasjes
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Sesamzaad
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
[Plantaardige] boter
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.
Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed. Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn. Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout
Tip: Sesamolie is vrij sterk van smaak. Voeg eventueel minder toe of laat het helemaal weg als je er niet van houdt.
Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden. Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop. Serveer de komkommersalade erbij.