Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

Broccoli-kokosrijst met kipfilethaasjes

met sesam-komkommersalade en honing-knoflooksaus

.

Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Knoflookteen

70 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Broccolirijst

100 gram

Kipfilethaasjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3075 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.7 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng de kokosmelk samen met 175 ml water per persoon en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Kook de laatste 2 minuten ook de broccolirijst mee. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Proef goed en breng op smaak met zout.

Kip bakken
2

Verhit 1 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Voeg de honing en 1 el water per persoon toe aan de kipfilethaasjes en meng goed. Dek de pan af en bak nog 3 - 4 minuten zachtjes. Draai de kipfilethaasjes af en toe om.Haal het deksel van de pan en bak dan nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in dunne halve maantjes. Maak in een saladekom een dressing van de sesamolie, het sesamzaad en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 witte balsamicoazijn. Meng de dressing met de komkommer en breng op smaak met peper en zout

Tip: Sesamolie is vrij sterk van smaak. Voeg eventueel minder toe of laat het helemaal weg als je er niet van houdt.

Serveren
4

Verdeel de kokos-broccolirijst over de borden. Schep de kipfilethaasjes en de honing-knoflooksaus hierop. Serveer de komkommersalade erbij.