.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
150 gram
Italiaanse groentemix
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
40 gram
Passata
15 gram
Geraspte belegen kaas
½ stuk(s)
Tomaat
30 gram
Rucola en veldsla
naar smaak
Peper en zout
0.13 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de champignons fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Meng goed, zodat het gehakt los bakt.Voeg de champignons en groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta's en bak de helften 3 - 4 minuten in de oven.
Voeg de passata toe aan de groente en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing en 1/2 el wittewijnazijn.Meng de dressing met de tomaat, rucola en veldsla. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente per persoon bevat?