Broodje gehakt met Italiaanse groente
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje gehakt met Italiaanse groente

Broodje gehakt met Italiaanse groente

met gesmolten kaas en salade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

150 gram

Italiaanse groentemix

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

40 gram

Passata

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)724 kcal
Energie (kJ)3029 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de champignons fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Meng goed, zodat het gehakt los bakt.Voeg de champignons en groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.Halveer de ciabatta's en bak de helften 3 - 4 minuten in de oven.

Broodje beleggen
3

Voeg de passata toe aan de groente en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.Proef goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve broodjes.Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

Serveren
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing en 1/2 el wittewijnazijn.Meng de dressing met de tomaat, rucola en veldsla. Breng op smaak met peper en zout.Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de salade erbij.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente per persoon bevat?