Garnissez votre baguette de fromage à griller caramélisé au chutney de mangue. Un vrai délice !
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren)
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Limoen
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in sneetjes van 1/2 cm dik.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook, en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de sneetjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflook-limoenmayo. Beleg met de grillkaas. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelwedges ernaast.