Turks broodje met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turks broodje met kipgyros

Turks broodje met kipgyros

met aioli, patatjes en salade

Speciaal ingrediënt in je box! Deze gyros komt van de oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Eieren
Mosterd
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd14 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

1 stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Gluten Kan bevatten Noten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

100 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3928 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten76.4 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruiden, afgedekt, 9 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de krieltjes. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee.

Salade maken
3
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Snijd de tomaat en komkommer in schijfjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Midden-Oosterse kruiden.
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenschijfjes en wat rauwe ui.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de overige sla en groenten toe en meng goed.
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg met de kipgyros. Leg de patatjes ernaast.
  • Serveer met de salade en kruidenmayonaise.