Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

met verse kruiden en amandelschaafsel

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Bron van vezels
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ tl

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2457 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten21.8 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers18 g
Vezels21.2 g
Eiwitten19.7 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Bulgur koken
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de ui en paprika toe aan de pan zonder olie en bak met een flinke snuif zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui en paprika niet aanbranden. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de ui en paprika in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Hak de peterselie grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de gebakken groenten en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, het amandelschaafsel, de witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.