Bulgur met spinazie en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met spinazie en harissa

Bulgur met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)692 kcal
Energie (kJ)2894 kJ
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels17.5 g
Eiwitten24.8 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Wortel bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 75 ml kokend water per persoon.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.

Weetje: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gebrande amandelen grof en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.