Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen

Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

100 gram

Biefstukreepjes

50 gram

Sperziebonen

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2656 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers6 g
Vezels17.6 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Groenten bereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.  Bak de sperziebonen, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.

Kruidenmarinade maken
3

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de overige knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

Wortel meebakken
4

Rasp de wortel grof. Voeg de wortel en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.

Biefstukpuntjes bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn van binnen (zie Tip).

Tip: Let op dat je de biefstukpuntjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.