Bulgursalade met biefstukreepjes en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met biefstukreepjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukreepjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

50 gram

Peultjes

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2587 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten21.7 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers5.4 g
Vezels16.2 g
Eiwitten36.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pot met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Groenten bereiden
2

Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Bak de paprika, ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat het niet aanbakt.

Peultjes meebakken
3

Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes (zie Tip). Voeg de peultjes en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 3 - 5 minuten mee.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk af kan trekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Kruidenmarinade maken
4

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de overige knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukreepjes met de marinade.

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 1 minuut rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).

Tip: Let op dat je de biefstukreepjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukreepjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.