Bulgurbowl met kipgyros en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgyros en avocado

Bulgurbowl met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en labne

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

65 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

⅓ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2664 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels13.7 g
Eiwitten31.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Grote kom

Instructies

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pot met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog (zie Tip). Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je gebruikt niet alle bulgur in dit recept. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 175 ml bouillon per persoon.

Snijden en mengen
3

Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken. Snijd de citroen in partjes.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerschijfjes, avocadoplakken en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!