Bulgursalade met kipgyros en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

Bulgursalade met kipgyros en avocadodip

met gele biet, komkommer en labne

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

⅓ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)619 kcal
Energie (kJ)2589 kJ
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten57.5 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels14.4 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot. Breng water aan de kook in een andere ruime pot met deksel voor de gele biet. Schil de gele biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de gele biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Bulgur koken
2

Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Scheur ondertussen de slamix klein. Snijd de komkommer in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de gele biet, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerschijfjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en de avocadodip.