Wist je dat je overgebleven venkelstelen kunt gebruiken om een smaakvolle en verfrissende venkelthee te maken? Een gezonde en smakelijke manier om van elk deel van deze groente te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
⅓ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
50 gram
Radicchio en romaine
15 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Suiker
45 ml
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Wittewijnazijn
300 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Haal de burger uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes en snijd het eventuele loof fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de ui met een snuif zout 5 - 7 minuten. Voeg de boter toe en verlaag het vuur. Leg de burger en de venkel in de pan (zie Tip). Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
Tip: Als je het lekker vindt kun je de venkel ook rauw door de salade mengen, in plaats van mee te bakken.
Verhit de balsamicoazijn en suiker in een steelpan op hoog vuur. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 - 5 minuten indikken tot een balsamicostroop. Zet het vuur daarna uit en verwarm vlak voor serveren.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de appel, parelcouscous en de sla toe en meng met de dressing.
Verdeel de couscoussalade over diepe borden. Leg de burger op de salade. Garneer met de ui, venkel, walnootstukjes en geraspte oude kaas. Besprenkel met de warme balsamicostroop.