Kabeljauw in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

Kabeljauw in zelfgemaakte kruidenkorst met gepofte cherrytomaten

met aardappel-bieslookpuree, olijven en frisse salade

Je geeft de vis extra bite met een zelfgemaakte kruidenkorst! Deze bereid je van peterselie, bieslook, knoflook en panko.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

10 gram

Leccino-olijven

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2638 kJ
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels11.7 g
Eiwitten32.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat, afgedekt, uitstomen.

Kruidenkorst maken
2

Snijd de bladpeterselie en bieslook fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de bladpeterselie, knofloo en de helft van de bieslook met per persoon: 1 el panko en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel over de vis.

Bakken
3

Verdeel de cherrytomaten rond de vis in de ovenschaal. Besprenkel de cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de vis met de cherrytomaten 10 - 15 min in de oven.

Salade maken
4

Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer, de salademix en de yoghurtdressing toe aan een saladekom en meng goed. Garneer met de olijven.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1/4 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de overige bieslook toe aan de puree, breng op smaak met peper en zout en schep om.

Serveren
6

Verdeel de vis over de borden en leg de cherrytomaten ernaast. Serveer met de aardappel-bieslookpuree en de salade.