Kabeljauw heeft een milde, zachte smaak. Probeer de vis tijdens het bakken niet te veel heen en weer te bewegen in de pan, hierdoor kan hij uit elkaar vallen. Door limoen toe te voegen aan de mayonaise wordt hij lekker fris, wat goed past bij de zoete kokoscrumble.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Champignons
½ stuk(s)
Limoen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
¾ el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Voeg het groentebouillonblokje toe en kook de broccoli, afgedekt, in 4 – 6 minuten beetgaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de limoen uit. Meng in een kleine kom 1 tl limoensap per persoon met de mayonaise.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kokosrasp en wat zout toe en bak in 1 – 2 minuten goudbruin. Pas op dat de kokos niet verbrandt. Haal uit de pan en bewaar apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 2 – 3 minuten per kant, of tot de vis gaar is.
Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken kabeljauw en de broccoli erbij. Bestrooi met de geroosterde kokosrasp en serveer met de limoenmayonaise.