Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Snijbonen
80 gram
Vegetarische kipstukjes
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Currypoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
40 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Tip 1: Extra snel water koken? Gebruik een waterkoker.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon.
Weetje: Snijbonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.