Shakshuka met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka met gehaktballetjes

met flatbread en verse kruiden

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pikante tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Allergenen:
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

¼ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

50 ml

Water

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3123 kJ
Energie (kcal)747 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels6.5 g
Eiwitten41.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen.
  • Snijd de verse kruiden klein.
Stoof maken
2
  • Verhit dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en bak de rode puntpaprika 2 minuten. Voeg de knoflook en ui toe en bak 2 minuten verder.
  • Voeg de Afrikaanse kruidenmix, tomaat, passata, wittewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 - 8 minuten stoven.
Gehaktballetjes toevoegen
3
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout.
  • Dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen.
  • Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat 2 - 4 minuten verder pocheren zodat overtollig vocht kan verdampen.
Serveren
4
  • Bak ondertussen het flatbread 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de stoof over de borden en garneer met de verse kruiden.
  • Breek het flatbread in stukken en serveer ernaast.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.