Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt het gerecht op smaak met de kruidige en pittige Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas. Houd de orzo tijdens het bereiden goed in de gaten - de hoeveelheid vocht die je nodig hebt hangt af van het formaat pan dat je gebruikt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Bosui
125 gram
Kastanjechampignons
15 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Hak de walnoten grof ten rasp de Parmigiano Reggiano grof.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut tt. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de kastanje-champignons met bosui en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Parmigiano Reggiano.