Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met olijfolie met truffelaroma, courgette, walnoten en pecorino

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

200 gram

Roerbakmix met champignons

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2818 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm. 

Weetje: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. 
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend mee. 
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignonmix 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens alle groenten uit de pan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de champignonrisotto over de borden.
  • Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.
  • Besprenkel met de truffelolie.