Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met olijfolie met truffelaroma, courgette, walnoten en pecorino

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

¼ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2859 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten65.6 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels9.2 g
Eiwitten24.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de lente-ui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 - 2 cm. 

Weetje: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

Orzo bereiden
2

Verhit 1/4 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut al roerend mee. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Walnootstukjes bereiden
3

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignons 4 - 6 minuten. Voeg de lente-ui toe en bak nog 1 minuut (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van de scherpe smaak van lente-ui? Bak deze dan direct mee met de andere groenten.

Mengen
5

Voeg vervolgens alle groenten uit de pan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de champignonrisotto over de borden. Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino. Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma.