Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Cuire la saucisse
1

Faites chauffer l’huile d’olive dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y dorer la saucisse de porc 2 à 3 minutes de tous les côtés. Pour les grenailles, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole et faites-les cuire 8 minutes à couvert. Égouttez-les. Couvrez la poêle de la saucisse et poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes à feu moyen-doux. Retournez régulièrement.

Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg ook dan de pesto in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Préparer la salade
2

Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec de la moutarde, le vinaigre de vin blanc et l’huile d’olive extra vierge. Détaillez le poivron jaune et la tomate prune en dés. Mélangez la salade, le poivron et la tomate à la vinaigrette dans le saladier. Salez et poivrez.

Cuire les grenailles
3

Disposez les saucisses sur les assiettes. Ajoutez les grenailles à la poêle des saucisses et mélangez-les au pesto. Salez et poivrez selon votre goût.

Servir
4

Servez les grenailles au pesto sur les assiettes avec la saucisse de porc. Accompagnez de la salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.