Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

Cheddar-varkensworst van Brandt & Levie met pestokrieltjes

met gemengde salade

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Slamix met erwtenscheuten

15 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers6 g
Vezels8.5 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Worst bakken
1
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten rondom bruin.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de krieltjes 8 minuten en giet af (zie Tip).
  • Dek de pan met worst af en bak 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Tip: Je kookt de krieltjes voor zodat ze sneller gaar zijn, maar je kunt ze natuurlijk ook meteen bakken! Voeg dan de pesto pas in de laatste minuten toe, anders brandt deze aan.

Salade maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Voeg de gemengde sla, paprika en tomaat toe aan de saladekom, meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes op smaak brengen
3
  • Leg de worst op borden.
  • Voeg de krieltjes toe aan de koekenpan van de worst en schep om met de pesto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met pesto over de borden met de worst.
  • Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten (onze belangrijkste energiebron), kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energielevel, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.