Cheeseburger op pitabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

110 gram

Rundergehakt met köftekruiden

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Geraspte cheddar

2 stuk(s)

Pitabroodje

1 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

15 gram

Piccalilly

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4174 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.5 g
Eiwitten51 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés. Formez 2 petits hamburgers par personne avec la viande hachée. Aplatissez-les biens. Émincez l'oignon rouge en rondelles.

Cuire
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites-y cuire les hamburgers et les rondelles d'oignon 6 à 8 minutes. Retournez les hamburgers à mi-cuisson. Lors des 2 dernières minutes de cuisson, saupoudrez les burgers de cheddar râpé pour qu'il fonde. Enfournez les pitas 3 à 5 minutes.

Tip: Maak je dit gerecht voor 4 personen of meer? Gebruik dan 2 verschillende koekenpannen voor de uienringen en de hamburgers.

Couper les légumes
3

Pendant ce temps, taillez la moitié de la tomate en tranches et l'autre en dés.Prélevez 4 feuilles de laitue par personne et réservez-les pour les burgers. Déchirez grossièrement le reste de salade. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne, 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1 cc de moutarde et 1 cc de miel. Mélangez la salade déchirée grossièrement et les dés de tomates à la vinaigrette. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Servir
4

Dans le petit bol, mélangez le piccalilli et la mayonnaise. Ouvrez les pitas et garnissez-en chacune de 2 feuilles de laitue, d'un cheeseburger, de tranches de tomate et de rondelles d'oignon. Disposez-y un peu de mayonnaise au piccalilli. Servez la salade en accompagnement.