Cheeseburger op pitabrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger op pitabrood

Cheeseburger op pitabrood

met sla, tomaat en piccalilly-mayonaise

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Makkelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekruide rundertartaar

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Geraspte cheddar

2 stuk(s)

Pitabroodje

1 stuk(s)

Tomaat

½ head

Botersla

15 gram

Piccalilly

15 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.5 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de rundertartaar uit de koelkast. Kneed van elke tartaar 2 kleine burgers en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of toast de pita’s in de volgende stap met een broodrooster.
  • Snijd de rode ui in ringen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de rundertartaar en uienringen 6 - 8 minuten. Draai het vlees halverwege om (zie Tip).
  • Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over het vlees zodat de kaas smelt.
  • Bak de pitabroodjes in 3 - 5 minuten af in een de voorverwarmde oven.

Tip: Maak je dit gerecht voor 4 personen of meer? Gebruik dan 2 verschillende koekenpannen voor de uienringen en de rundertartaar.

Groenten snijden
3
  • Snijd ondertussen de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes.
  • Pluk per persoon 4 bladen van de botersla en bewaar apart voor de cheeseburgers. Scheur de rest van de botersla grof.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en 1 tl honing.
  • Meng de gescheurde botersla en de blokjes tomaat door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de piccalilly met de mayonaise.
  • Snijd de pita's open en beleg elke pita met 2 bladeren botersla, een cheeseburger, plakjes tomaat en uienringen.
  • Schep er wat van de piccalilly-mayonaise op.
  • Serveer de salade erbij.