Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

Cheesy naanpizza met burrata en Italiaanse kaas

met aubergine, paprika en basilicumcrème

Burrata komt oorspronkelijk uit de Italiaanse regio Puglia, waar het werd ontwikkeld als een romige variatie op de verse mozzarella.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3370 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.6 g
Eiwitten30.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne schijfjes. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineschijfjes met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de Italiaanse kruiden en de knoflook.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineschijfjes, de paprika en de geraspte Italiaanse kaas (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de burrata over de pizza's en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?