Chicken enchilada's en pikante nacho's met avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chicken enchilada's en pikante nacho's met avocadodip

Chicken enchilada's en pikante nacho's met avocadodip

met tomatensalsa, zure room en frisse salade

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mexklassieker op tafel.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

40 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels14.6 g
Eiwitten40.8 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Ovenschaal
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de helft van de mais 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Voeg het kipgehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de helft van de belegen kaas over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
  • Leg de tortillachips in een andere ovenschaal, strooi de overige kaas erover en bak de laatste 5 - 7 minuten, of tot de kaas gesmolten is, mee in de oven. 
Salade maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng de tomatenblokjes in een kom met de overige ui en 1/2 tl witte baslamicoazijn, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren de vinaigrette met de gemengde sla en de overige mais.
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room. 
  • Verdeel de tomatenblokjes en avocadodip over de tortillachips en serveer ernaast. 

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.