Het gerookt paprikapoeder en de gedroogde jalapeño in de Mexicaanse kruidenmix geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs vleesliefhebbers zullen van dit gerecht genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ blik(ken)
Linzen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
100 gram
Passata
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
40 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse koriander
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Turkse groene peper
1 tl
Wittewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de Turkse groene peper in deze stap.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!