De meningen zijn nogal verdeeld over waar chili con carne vandaan komt, maar het is inmiddels niet meer weg te denken uit zowel de Mexicaanse als de Texaanse 'TexMex' eetcultuur. Ondanks dat je de chili vandaag zonder vlees - sin carne - maakt, bevat het gerecht toch veel eiwitten, in de vorm van rode kidneybonen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Gele paprika
⅓ blik(ken)
Rode kidneybonen
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
4 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Limoen
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mexicaanse kruiden
1 el
Olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.
• Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, guadalajara, ½ van de knoflook en ¾ van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten. • Blus af met de witte balsamico azijn en voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe. Laat, afgedekt, 5 – 6 minuten zachtjes koken.
• Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. • Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. • Meng in een kom 1 el limoensap per persoon met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. • Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.