topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chilli sin carne

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander

Guadalajara is naast een stad in Mexico ook een Mexicaanse kruidenmix waar de authentieke Mexicaanse smaken, zoals jalapeno, komijn en cactus, naar voor komen. Ideaal voor een Mexicaanse chilli.

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Gele paprika

2.5 gram

Verse koriander

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)515 kcal
Energie (kJ)2153 kJ
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten32.4 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels17.6 g
Eiwitten16.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen (zie TIP) Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de gele paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Tip: Houd je van rauwe rode ui in guacamole? Snipper dan een kwart van de ui fijn en meng deze met de guacamole.

Smaakmakers fruiten
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, de Mexicaanse kruiden, 1/2 van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gele paprika toe en bak nog 2 minuten.

Chili maken
4

Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

Guacamole maken
5

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit. Meng in een kom 1 el limoensap per persoon met de avocado en de overige knoflook en rode peper. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand. Daarnaast bevat dit gerecht meer dan de dagelijkse aanbeveling voor vitamine C. Net als vitamine E belangrijk voor een goede weerstand. En, wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de dagelijkse aanbeveling voor vezels bevat.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij en garneer met de overige koriander en limoenpartjes.