Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met romige spinazie en knoflooktomaten

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

300 gram

Aardappelen

¼ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3504 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers21 g
Vezels15.8 g
Eiwitten31.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zorg dat de aardappelen onder water staan in een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.
Worst bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe, dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Keer de worstjes regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in 6 partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en tomaat 2 - 3 minuten.
Aardappelen stampen
3
  • Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe aan de pan met de tomaat. Roer tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de roomkaas en 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de bieslook en per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl mosterd en stamp goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de worstjes over de borden.
  • Roer de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water door de ui. Laat 1 minuut sudderen.
  • Serveer de aardappelpuree en groenten bij de worstjes.
  • Verdeel de uiensaus erover.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.