Conchiglie met ratatouille en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

met aubergine, paprika en tomaat

Je bewaart je aubergines het beste op een koele en donkere plaats die rond de 15 graden is. Dus liever niet in de koelkast maar juist in een koele kelder of voorraadkast.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3018 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels14.5 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Groenten snijden
2

Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Pasta koken
3

Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Ratatouille maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, puntpaprika en aubergine toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de aubergine goudbruin is. Voeg de knoflook, Siciliaanse kruiden en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg de tomaat, culinaire room en per persoon: 45 ml kookvocht en 1 tl suiker toe aan de pan. Laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie en het basilicum fijn.

Serveren
6

Voeg de pasta toe aan de sauteerpan met ratatouille en meng alles goed door. Verdeel de pasta over de borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Bestrooi met de bladpeterselie en het basilicum.