Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Receptontwikkelaar Iris: "Ik ben gek op gepocheerde eieren, maar vond het altijd een gedoe om ze te maken. Sinds ik de azijntruc in dit recept heb geleerd, zijn gepocheerde eieren mijn go-to lunchgerecht! Vandaag maak je ze als onderdeel van een op bibimbap geïnspireerde bowl."

Labels:
Veggie
Allergenen:
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

4.5 el

Wittewijnazijn

½ tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3441 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels5.9 g
Eiwitten26.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Zeef
Grote pan
Schuimspaan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Vul voor elk ei een klein glas met 150 ml water en 2 el azijn. Breek vervolgens voorzichtig 1 ei in elk glas.
  • Zorg ervoor dat het ei volledig is ondergedompeld. Voeg eventueel meer water toe. Herhaal dit voor alle eieren en bewaar de glazen apart.
  • Rasp de wortel boven een kom. Meng met de suiker en 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst koken
2

 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet de rijst af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de kimchisaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 - 6 minuten. 

Groenten bakken
3
  • Voeg de knoflook en spinazie toe en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken.
  • Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten. 
  • Verlaag het vuur en voeg de Koreaanse kruiden en ketjap toe.
    Roer goed door en bak nog 1 minuut. Houd vervolgens apart. 
Ei voorbereiden
4
  • Breng een grote pot met water aan de kook.
  • Haal 1 ei tegelijk uit het glas en leg het in een zeef. Klop zachtjes op de zeef om het overtollige eiwit te verwijderen en leg het ei dan voorzichtig terug in het glas. 
  • Herhaal dit voor alle eieren zodat ze klaarstaan in aparte glazen.
  • Verlaag het vuur onder de pot met water (zie Tip).

Tip: Heb je een kernthermometer? Zorg ervoor dat het water 82 - 88 graden is.

Ei pocheren
5
  • Houd een glas boven de pot en roer met een garde door het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  • Laat het ei voorzichtig uit het glas en in het midden van de draaikolk vallen. Laat het ei 15 - 20 seconden stollen. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Pocheer de eieren tot het eiwit gestold, maar de dooier nog zacht is. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pot te halen en houd apart.
Serveren
6
  • Serveer de rijst in grote kommen of diepe borden.
  • Leg de sticky champignons, spinazie en geraspte wortel erbovenop. Leg er als laatste het gepocheerde ei bovenop.
  • Besprenkel met de kimchimayo en garneer met de furikake.