Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Courgette-pestosoep met gegratineerde speltbaguette

Avec une baguette d’épeautre gratinée

Dat courgette een groente is waarmee je alle kanten op kunt, bewijst dit gerecht. Behalve dat je een soep maakt van de courgette, schaaf je er ook linten van, waarmee je het gerecht garneert. De pompoenpitten en de gegratineerde speltbaguette zorgen voor de crunch in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

½ stuk(s)

Speltbaguette

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3485 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep maken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur.

Baguette bakken
4

Snijd ondertussen de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.