Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Couscous met gemarineerde kipfiletstukjes

Avec de la salade mixte, de la tomate et des champignons

Vandaag bak je de champignons kort in de koekenpan samen met de gemarineerde kipfiletstukjes, zodat ze nog smaakvoller worden!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Champignons

15 gram

Gemengde sla

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

100 gram

Kipfilet

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels14 g
Eiwitten36 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Vork

Instructies

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 mi-nuten op middelhoog vuur.

Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
3

Voeg vervolgens de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt,10 minuten wellen.

Bak de aubergine en de gemarineerde kipfiletstukjes.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de champignons en de gemarineerde kipfiletstukjes 2 - 3 mi- nuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.
5

Roer de couscouskorrels met een vork los, meng met de gemengde sla en verdeel dit over de borden. Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.