Vandaag bak je de champignons kort in de koekenpan samen met de gemarineerde kipfiletstukjes, zodat ze nog smaakvoller worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
⅓ takje(s)
Verse rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Champignons
15 gram
Gemengde sla
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 tl
Paprikapoeder
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
100 gram
Kipfilet
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 mi-nuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous, afgedekt,10 minuten wellen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de champignons en de gemarineerde kipfiletstukjes 2 - 3 mi- nuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de couscouskorrels met een vork los, meng met de gemengde sla en verdeel dit over de borden. Serveer met de champignons en kipfiletstukjes.