Parelcouscous met kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met kipfilet

Parelcouscous met kipfilet

met witte kaas en rozijnen

Munt is niet alleen goed voor de smaak, het bevat ook vitamines en mineralen. Vitamine A, vitamine C, calcium, fosfor en kalium - je kunt het allemaal vinden in munt. Het is de multivitamine van de plantenwereld!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3517 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels13.1 g
Eiwitten42.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1
  • Bereid de bouillon. Meng in een kom de zonnebloemolie met de helft van de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de kip toe en meng goed met elkaar.
  • Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Rooster de overige Midden-Oosterse kruiden 30 seconden of, tot het begint te geuren. Roer dan de ui en paprika erdoor en bak 3 - 4 minuten.
Parelcouscous koken
2
  • Besprenkel de groenten met de helft van de olijfolie. Voeg dan de couscous toe en bak 1 minuut.
  • Giet de bouillon erbij en dek af met het deksel. Laat 8 minuten koken. Roer regelmatig.
  • Voeg de tomaat en de rozijnen toe en kook nog 4 - 6 minuten tot de couscous gaar is (zie Tip). Giet eventueel af en houd apart.

Tip: Voeg eventueel een extra scheutje water toe als de couscous te droog is.

Kip bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur lager en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Snijd de witte kaas in blokjes.
  • Verwijder de steeltjes van de munt en snijd de blaadjes fijn. Snijd de amandelen grof.
Serveren
4
  • Serveer de couscous op borden en leg de kipfilet erop. 
  • Garneer met de witte kaas, de amandelen en de munt.