Gehaktballetjes met verse spaghetti in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes met verse spaghetti in romige tomatensaus

Gehaktballetjes met verse spaghetti in romige tomatensaus

met Parmigiano Reggiano, basilicum en puntpaprika

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse spaghetti

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3739 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten93.9 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels8.3 g
Eiwitten37.3 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Spatel
Pan
Koekenpan
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballetjes in de pan en halveer met een spatel. Bak 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn. 
  • Kook ondertussen de spaghetti 4 - 6 minuten. Bewaar wat kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 1 minuut.
  • Roer de passata, suiker en balsamicoazijn erdoor. Verkruimel daarna het bouillonblokje erboven. Laat de saus, afgedekt, 3 minuten sudderen.
Saus afmaken
3
  • Haal de pan van het vuur wanneer de saus klaar is. Roer de room en de gehaktballetjes erdoorheen.
  • Meng de spaghetti en 1 el kookvocht per persoon door de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Serveer de spaghetti op borden.
  • Garneer met het basilicum en rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.