Garnalen in knoflookmarinade met zachte geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in knoflookmarinade met zachte geitenkaas

Garnalen in knoflookmarinade met zachte geitenkaas

met parelcouscous, leccino-olijven en noten-kruidengarnering

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse dragon en kervel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kalamata-olijven

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3484 kJ
Energie (kcal)833 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels11.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en spoel de parelcouscous kort af onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg toe aan een kom samen met de garnalen. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng goed door en laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere sauteerpannen.

Garnering maken
3
  • Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragontakjes en hak grof. Snijd de kervel fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de kervel en de helft van de dragon.
  • Verkruimel ondertussen de geitenkaas en snijd de olijven in schijfjes.
  • Verhit dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 minuten in hun marinade, of tot ze roze kleuren.
Serveren
4
  • Voeg aan een saladekom de parelcouscous, de olijven, courgette, venkel, de overige kervel en de overige dragon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast.
  • Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen.
  • Garneer met de walnotenmengeling en het eventuele venkelloof.