Piri-piri garnalen met tomatensalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Piri-piri garnalen met tomatensalsa

Piri-piri garnalen met tomatensalsa

met rodepestorijst en frisse kruidensaus

Piri-piri is een klein maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Saus maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de knoflook, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Garnalen bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en paprikareepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng in een saladekom de tomaat, de overige verse kruiden en de extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng vlak voor serveren de paprikapesto en witte balsamicoazijn door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de garnalen met groenten erbovenop.
  • Verdeel de salsa over de borden en besprenkel met de saus.
  • Garneer met de eventuele overige citroenpartjes.