Crunchy taco's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, salsa van mais en tomaat en zure room

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Gesneden rode ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2983 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels12.1 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt samen met de paprika in 3 minuten los.
  • Voeg de helft van de mais toe en bak nog 1 minuut mee. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
Bonen bakken
2
  • Giet de bonen af in een vergiet.
  • Voeg de bonen, Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de ui toe aan de pan van het gehakt (zie Tip). Bak het geheel 4 - 5 minuten, of tot de bonen beginnen open te barsten.
  • Bak ondertussen de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de bonen.

Salsa maken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de bonen tot een gladde puree.
  • Meng in een saladekom de tomaat, wittewijnazijn, de overige ui en mais. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Verdeel de bonenpuree over de tacoschelpen.
  • Leg het gehakt-paprikamengsel op de bonen.
  • Garneer met de salsa en zure room.