Crunchy taco's met rundergehakt en gebakken bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crunchy taco's met rundergehakt en gebakken bonen

Crunchy taco's met rundergehakt en gebakken bonen

met tomatensalsa en zure room

Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2828 kJ
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Vergiet
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt samen met de paprika in 4 minuten los.
  • Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Weetje: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

Bonen bakken
2
  • Giet de bonen af in een vergiet. Bak de bonen, Mexicaanse kruiden en de helft van de ui in de pan van het gehakt (zie Tip). Bak het geheel 4 - 5 minuten, of tot de bonen beginnen open te barsten.
  • Bak ondertussen de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een aardappelstamper om de bonen tot een smeuïg geheel te stampen.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de bonen.

Salsa maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de tomaten en de overige ui. Pers 1 limoenpartje per persoon boven de kom en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bonenpuree over de tacoschelpen.
  • Leg het gehakt-paprikamengsel op de bonen.
  • Garneer met de salsa, de zure room en de overige limoenpartjes.