Le nom « choï » signifie « légume » en chinois. L'am-choï est un peu amer et légèrement épicé - car il est apparenté à la plante de moutarde !
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ stuk(s)
Limoen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
100 gram
Amchoi
50 gram
Sugarsnaps
5 gram
Verse koriander
25 gram
Vegetarische kroepoek
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Meng de varkenshaas in een kom met de ketjap en hoisin. Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.
Snijd 1/4 rode peper per persoon heel fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in dunne reepjes (hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe aangenamer het is om te eten). Snijd de limoen in 8 parten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de sugarsnaps en paksoi toe en bak nog 1 minuut. Kruid met peper. Voeg hierna de vissaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Voeg de undonnoedels toe, roer ze door de curry en laat ze 3 minuten mee koken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot die gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.
Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaas plakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenparten. Serveer met de kroepoek.