Surinaams gekruide pikante kip met patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surinaams gekruide pikante kip met patatjes

Surinaams gekruide pikante kip met patatjes

met ei en sperziebonen

Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Kippendijreepjes

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

125 ml

Water

1 tl

Zonnebloemolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2317 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten23.6 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten46.7 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels18.7 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de sperziebonen en eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel. Bak de knoflook, Surinaamse kruiden, garam masala (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de helft van de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en bak 3 - 4 minuten al roerend. Voeg het water en 1/3 kippenbouillonblokje per persoon toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

Ei en sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook het ei en de sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei.

Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, al helemaal nu we tegenwoordig veel binnen werken.

Saus koken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aardappelen en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten reduceren tot de gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Sperziebonen bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan. Bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de ui en bak het geheel 2 - 3 minuten al roerend op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de patatjes, de kip en het ei over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.