Oost-Afrikaanse curry met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oost-Afrikaanse curry met kippendij

Oost-Afrikaanse curry met kippendij

met chapati, zoete aardappel en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

100 gram

Kippendijreepjes

75 gram

Sperziebonen

75 gram

Zoete aardappel

45 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Chapati

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)544 kcal
Energie (kJ)2277 kJ
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten31.4 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten23.8 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Kom
Pan met deksel
Wok
Deksel
Koekenpan

Instructies

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper (s) met per persoon 1 tl komijn. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Curry fruiten
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk (Tip) en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middel vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de wok of hapjespan.

Chapati verwarmen
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.

Tip: De chapati in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons is aan deze variant meer volkorenmeel en minder zout toegevoegd. Het resultaat is lekker én voedzaam.  

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry er bovenop. Serveer met de chapati.