Couscous, amandelen en munt zijn ingrediënten die je in veel gerechten uit het Midden-Oosten terugvindt. In dit vliegensvlugge gerecht combineer je de couscous met een klassieke Indiase rode curry - een bijzondere combinatie en een echte traktatie voor je smaakpapillen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Sperziebonen
100 gram
Kippendijreepjes
60 ml
Kokosmelk
30 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
60 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
6 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 el
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
110 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.
• Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer goed door en draai het vuur laag. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.
• Voeg de couscous toe aan een kom en schenk de bouillon erbij. • Laat, afgedekt, 10 minuten wellen, roer los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.
• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.