Curry met kip en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry met kip en sperziebonen

Curry met kip en sperziebonen

Met couscous, munt en amandelen

Couscous, amandelen en munt zijn ingrediënten die je in veel gerechten uit het Midden-Oosten terugvindt. In dit vliegensvlugge gerecht combineer je de couscous met een klassieke Indiase rode curry - een bijzondere combinatie en een echte traktatie voor je smaakpapillen!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes

60 ml

Kokosmelk

30 gram

Rode currypasta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

110 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Hapjespan
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

bakken
1

• Bereid de bouillon voor de couscous. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur. • Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen 3 - 4 minuten.

curry
2

• Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. • Roer goed door en draai het vuur laag. Laat de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

couscous
3

• Voeg de couscous toe aan een kom en schenk de bouillon erbij. • Laat, afgedekt, 10 minuten wellen, roer los met een vork. • Snijd de blaadjes verse munt grof. • Hak de gezouten amandelen grof.

serveren
4

• Verdeel de couscous over de borden. • Schep de curry over de couscous. • Garneer met de munt, de amandelen en de yoghurt. • Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.