Keema is een Indisch gerecht dat gewoonlijk wordt bereid met lamsvlees. Vandaag bereid je een heerlijke keema met rundergehakt, wortel en yoghurt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt
¼ stuk(s)
Groene peper
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Garam masala
0.51 tl
Gemalen kurkuma
5 gram
Verse koriander en munt
75 gram
Bruine snelkookrijst
¼
Tomatenpuree
2 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (s) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in kleine blokjes.
Tip: (s) Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, wortel, groene peper en per persoon: 1 1/2 tl masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 5 - 8 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de verse munt en koriander grof (zie Tip). Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.