Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
4 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Gele currykruiden
200 gram
Italiaanse groentemix met champignons
125 ml
Kokosmelk
2.5 gram
Verse koriander
20 gram
Gezouten pinda's
75 gram
Gedroogde udonnoedels
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pour les nouilles, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole. Préparez le bouillon avec, par personne, 1/2 cube de bouillon et 200 ml d’eau. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l’oignon rouge.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.
Faites chauffer l’huile de tournesol à feu vif dans la marmite à soupe. Faites-y revenir le piment rouge, l'oignon rouge, l’ail et les épices de curry jaune 1 minute. Ajoutez le mélange de légumes et faites sauter le tout 4 minutes.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.
Faites cuire les nouilles dans la casserole 3 à 5 minutes, à couvert. Ensuite, égouttez-les et rincez-les sous l’eau froide. Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Laissez mijoter la soupe 5 à 7 minutes à feu moyen. Pendant ce temps, ciselez finement la coriandre et concassez grossièrement les cacahuètes
Ajoutez les nouilles udon à la soupe. Rectifiez éventuellement l’assaisonnement de la soupe avec du sel et du poivre. Servez la soupe de nouilles dans les bols. Garnissez de la coriandre et des cacahuètes.
Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.