Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met udonnoedels, koriander en pinda's

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Vegan
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

4 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Italiaanse groentemix met champignons

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

75 gram

Gedroogde udonnoedels

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2716 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers13 g
Vezels3.3 g
Eiwitten17 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan

Instructies

Préparer
1

Pour les nouilles, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole. Préparez le bouillon avec, par personne, 1/2 cube de bouillon et 200 ml d’eau. Épépinez et émincez finement le piment rouge. Écrasez ou émincez l’ail. Émincez l’oignon rouge.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Faire sauter
2

Faites chauffer l’huile de tournesol à feu vif dans la marmite à soupe. Faites-y revenir le piment rouge, l'oignon rouge, l’ail et les épices de curry jaune 1 minute. Ajoutez le mélange de légumes et faites sauter le tout 4 minutes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laisser mijoter
3

Faites cuire les nouilles dans la casserole 3 à 5 minutes, à couvert. Ensuite, égouttez-les et rincez-les sous l’eau froide. Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Laissez mijoter la soupe 5 à 7 minutes à feu moyen. Pendant ce temps, ciselez finement la coriandre et concassez grossièrement les cacahuètes

Servir
4

Ajoutez les nouilles udon à la soupe. Rectifiez éventuellement l’assaisonnement de la soupe avec du sel et du poivre. Servez la soupe de nouilles dans les bols. Garnissez de la coriandre et des cacahuètes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.