Curry-noedelsoep met pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met pulled chicken

Curry-noedelsoep met pulled chicken

Met groene currypasta en gele peper

Door de kippendijen mee te koken krijgt de noedelsoep extra veel smaak. Het kippenvlees wordt ook heerlijk zacht, waardoor je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. Zo maak je heel eenvoudig zelf pulled chicken.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendijfilet

50 ml

Kokosmelk

25 stuk(s)

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Gele peper

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Vork
Kom

Instructies

Kippendij insnijden
1

Breng 600 ml water per persoon aan de kook. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot. Roer de kokosmelk los.

Soep bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de groene currypasta 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk, de sojasaus en de kippendij met bot toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en laat 15 – 16 minuten koken op middelmatig vuur of tot de kippendij gaar is.

Snijden
3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (tip). Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd de gele peper fijn.

Groenten toevoegen
4

Haal de kippendij uit de soeppan. Voeg de broccoli en paprika toe en kook, afgedekt, nog 3 – 4 minuten. Voeg daarna de noedels toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.

Kippenvlees lostrekken
5

Trek ondertussen het vlees van de kippendij voorzichtig met twee vorken van het bot, of pluk het met je handen. Je kunt het kippenvlees heel fijn plukken maar grof is ook goed.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kip over de soep en garneer met de gele peper.