Dahl met knapperige kikkererwten en naan
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dahl met knapperige kikkererwten en naan

Dahl met knapperige kikkererwten en naan

met kokosmelk, spinazie en limoen

Je serveert dit gerecht met gekruid naanbrood. Samen met de smaakvolle dahl vormt dit de perfecte combinatie!

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½

Tomatenpuree

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Gele wortel

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3101 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten75.4 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels26.5 g
Eiwitten23.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Kom
Sieb
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel en gele wortel in blokjes van ongeveer 1 cm (zie Tip).

Tip: Zorg dat je de wortels goed klein snijdt, anders worden ze niet gaar.

Saus bereiden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortels 2 - 3 minuten. Voeg het currypoeder, de tomatenpuree en de helft van de Afrikaanse kruiden toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Linzen toevoegen
3

Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Kikkererwten bakken
4

Giet de kikkererwten af, spoel af en dep droog met keukenpapier. Voeg de kikkererwten en de overige Afrikaanse kruiden toe aan een kom. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier rooster 15 - 20 minuten in de oven.

Afmaken
5

Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven en snijd in pizzapuntjes. Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in zes partjes. Knijp, als de dahl gaar is, 1 limoenpartje per persoon eroverheen. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de dahl in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover. Garneer met de koriander. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.