Dahl is een geweldige bron van plantaardige eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Het biedt een voedzame en smaakvolle maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1.5 tl
Verse gember
75 gram
Zoete aardappel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
¼ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
½
Tomatenpuree
125 ml
Kokosmelk
35 gram
Rode splitlinzen
(Kan bevatten Gluten)
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Tarwe)
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 1/2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, de gele currykruiden, de Afrikaanse kruidenmix en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de sauteerpan en breng aan de kook (zie Tip).
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon en gebruik de helft van de pompoenpitten. Met de overige kokosmelk kun je de volgende ochtend havermout maken, met de pompoenpitten als garnering.
Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat de dahl kan reduceren. Kook eventueel langer als de dahl nog erg vochtig is, of voeg een klein beetje water toe als hij te snel droogkookt.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd veel voedingsvezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de linzen en de zoete aardappel.
Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn. Was de limoen grondig. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, de limoenrasp, de pompoenpitten, 2 tl limoensap per persoon en de extra vierge olijfolie (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Meng in een kleine kom de overige koriander met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in de helft.
Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl. Laat de spinazie slinken. Proef en breng op smaak met peper, zout en het overige limoensap. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.