Varkenshaasstukjes in bulgogisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasstukjes in bulgogisaus

Varkenshaasstukjes in bulgogisaus

met bulgur en lente-ui

De varkenshaasstukjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaasstukjes

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2960 kJ
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels16.9 g
Eiwitten39.1 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de bulgur.
  • Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de varkenshaasstukjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bulgur koken
2
  • Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de lente-ui, knoflook, rode peper en gember 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden en groentemix toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasstukjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de bulgur toe aan de sauteerpan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
  • Leg de varkenshaasstukjes erbovenop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gomasio.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.