Deze week eet je doradefilet. Deze vis, ook wel de goudbrasem genoemd, dankt zijn naam aan de gouden streep die over zijn neus loopt. De tabouleh die je erbij eet is fris dankzij de radijs en een dressing van volle yoghurt en munt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)
5 stuk(s)
Radijs
¼ stuk(s)
Komkommer
5 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
3 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Doradefilet met huid
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Appel
175 ml
Groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijsjes in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsloof fijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd klein. Snijd ⅔ van de komkommer in kleine blokjes en rasp de overige komkommer met een grove rasp. Snijd de munt heel fijn.
Voeg de radijs, het blad, de blokjes komkommer, appel en de helft van de munt toe aan de saladekom met couscous.
Maak een dressing van de yoghurt, geraspte komkommer, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, overige munt en 1 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de dressing toe aan de saladekom.
Verhit een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade (tabouleh) over de borden, garneer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met meer extra vierge olijfolie. Serveer met de doradefilet.